Truskawka liofilizowana plastry 100 g
Opis
TRUSKAWKA W PLASTRACH
Produkt bez dodatku cukru. Bez konserwantów. Dzięki procesowi liofilizacji owoce truskawki zachowują pierwotny kształt, kolor, aromat oraz ok 95% wszystkich cennych składników odżywczych.Truskawka zawiera potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, miedź, mangan, jod, tiamina, ryboflawina, niacyna, witaminy B6 i C.
Liofilizowane owoce można spożywać wprost z opakowania. Świetnie nadają się także do m.in.: owsianki, lodów, ciast, naleśników, herbaty oraz do dekoracji wypieków i deserów.
Liofilizacja to proces usuwania wody z owoców. Poprzez zamrożenie ich w temperaturze -50°C z udziałem obniżonego ciśnienia. Następnie przeprowadzana jest sublimacja kryształków lodu, która polega na przechodzeniu lodu natychmiast w parę wodną, z pominięciem fazy stanu ciekłego. Kolejny etap to dosuszanie w temperaturze 40-50°C.
Wartość energetyczna: 1529 kJ / 361 kcal
Tłuszcz: 1,2g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g
Węglowodany: 77,7g
Cukry: 58,6g
Błonnik: 9,2g
Białko: 5,3g
Sól: 0g
*Referencyjna wartość do spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (2000 kcal/8400 kJ).
Składniki:
100% liofilizowana truskawka w plastrach.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać sezam i różne orzechy oraz zboża zawierające gluten.