Tapioka granulki 1kg VitaFarm
Opis
Tapioka otrzymywana jest z bulw manioku, rośliny występującej głównie w Ameryce Południowej i Środkowej. Maniok jest pożywny i lekkostrawny. Tapioka z manioku w postaci przezroczystych kuleczek nie ma smaku ani zapachu, nie zawiera cholesterolu ani glutenu, za to jest źródłem lekkostrawnych węglowodanów.
Sposób użycia: Tapiokę wypłukać, namoczyć najlepiej w mleku ok. 20 minut. Następnie ugotować w tym samym płynie do miękkości na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając. Doskonale sprawdza się jako składnik deserów, budyniów, puddingów, naleśników lub jako zagęstnik do zup i sosów.
Sposób przechowywania: przechowywać w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych w 100g.
Wartość energetyczna | 1499 kJ/358 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym: | |
kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0 g |
kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 0 g |
Węglowodany | 89 g |
- w tym cukry | 3 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |