Sól Kłodawska niejodowana do przetworów 1kg | Kopalnia soli Kłodawa
Opis
Kłodawska Sól kamienna, klasyczna przyprawa poprawiająca smak przetworów domowych. Znana od lat w polskiej kuchni jest niezbędna do kiszenia ogórków, konserwowania, peklowania itd.
Nie zawiera alergenów oraz środków spożywczych GMO (genetycznie modyfikowanych).
Jako jedna z niewielu soli dostępnych na rynku nie zawierająca w swym składzie E 536 ( żelazocyjanek potasu K4Fe(CN)6), jak również jodku potasu KI.
Sól Cechsztyńska (Kłodawska, kamienna) jest minerałem o wysokim stopniu czystości 97% czystego chlorku sodowego ( NaCl) zawierającym najbogatsze źródło „pierwiastków życia”, czyli mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.
Szczegóły produktu
producent | Kopalnia Soli Kłodawa |
typ soli | kamienna kłodawska |
waga | 1,1 kg |
zastosowanie | do przetworów |
grubość mielenia | drobnoziarnista |
obecność jodu | niejodowana |
kolor | biała |