Olej laurowy 100% na trądzik i łupież 20ml Esent

Dostępność: 3
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 9,99 zł 9.99
Cena w innych sklepach: 9,99 zł
ilość szt.

Opis

Olej Laurowy 100%, 20 ml, ESENT

Olej Laurowy (INCI: Laurus Nobilis Oil), znany jest od setek jeśli nie tysięcy lat ze swoich właściwości bakteriobójczych i przeciwzapalnych. W temperaturze pokojowej ma postać stałej zielonej masy. Wystarczy go minimalnie podgrzać aby zmienił stan skupienia na płynny. Olej cechuje się stosunkowo silnym charakterystycznym zapachem wawrzynu.


Działanie

W dzisiejszych czasach Olej Laurowy robi „karierę” jako znakomity środek do walki z trądzikiem, łupieżem, a także przynoszący ulgę przy schorzeniach reumatycznych.

Olej laurowy zawiera w swym składzie Pentolinę, która pobudza pracę mieszków włosowych, stymulując porost włosów. Dzięki wysokiej zawartości chlorofilu wspomaga gojenie ran i stanów zapalnych skóry. Dzięki zawartości olejków eterycznych (3,1% masy) jest znakomitym środkiem antygrzybicznym.


Stosowanie

Olej można stosować bezpośrednio na skórę, punktowo na zmiany trądzikowe, bądź na większe powierzchnie, przy łagodzeniu bóli reumatycznych czy stanów zapalnych.

W przypadku stosowania na włosy należy go wymieszać z innym olejem bazowym, np.: olejem ze słodkich migdałów, olejem makadamia (zalecane stężenie 1:1), i wmasować w skórę głowy na 15 minut przed umyciem głowy.

 

Informacje chemiczne

100% Olej Laurowy (INCI:Laurus Nobilis  Oil). W temperaturze pokojowej ma postać ciemnozielonego masła, wystarczy na chwilę włożyć butelkę do ciepłej (NIE WRZĄCEJ!!!) wody i przejdzie w stan płynny. Zawiera 3,1% olejków eterycznych, zawartość wody poniżej 0,3%.
Cas Nos: 84603-73-6


Pochodzenie

Olej wyprodukowany w UK z surowca pochodzącego z Bliskiego Wschodu.


Przechowywanie

Chronić przed ekspozycją na światło słoneczne. Przed użyciem delikatnie podgrzać (włożyć butelkę do ciepłej wody).

 

Surowiec dla przemysłu (Raw material) : Olej Laurowy / Laurel Oil
INCL : Laurus Nobilis Leaf Extract
Numer CAS 8007-48-5

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl