Olej avocado rafinowany 500ml

Dostępność: 20
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 49,29 zł 49.29
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: VitaFarm

Opis

Rafinowany 100% naturalny

Avocado to owoc, który posiada wiele właściwości leczniczych i wartości odżywczych. Dzięki zawartości kwasu oleinowego obniża poziom cholesterolu, a zawarty w nim potas reguluje ciśnienie krwi.

Olej z Avocado zaliczany jest do najzdrowszych olejów na świecie. Jest bardzo cenionym olejem, głównie ze względu na dużą zawartość witamin, takich jak: A, B, E, H, PP i F, które zapewniają odżywienie skóry.

Olej rafinowany pozbawiony jest zapachu oraz barwy. Posiada mniej właściwości pielęgnacyjnych, ale za to idealnie sprawdza się jako baza do tworzenia własnych kosmetyków. Pozbawiony wysokich stężeń substancji odżywczych doskonale sprawdza się u osób ze skórą delikatną i wrażliwą, ze skłonnością do reakcji alergicznych lub podrażnień. Nie zaleca się stosować oleju przy cerze tłustej, ponieważ może zapychać pory.

Właściwości:

- naturalny składnik kremów i balsamów do pielęgnacji skóry dojrzałej,

- dodatek do codziennie stosowanych odżywek i masek do włosów,

- pomocny w leczeniu łuszczycy i egzemy,

- chroni przed czynnikami zewnętrznymi (promieniowanie UV),

- środek do pielęgnacji włosów – olejowania,

- posiada właściwości przeciwutleniające.

Olej z avocado - jak go stosować?

Włosy - dzięki jednonasyconym kwasom tłuszczowym uszczelnia pasma włosów, nawilżając i wygładzając je. Zapewnia włosom ochronę przed niekorzystnym działaniem czynników zewnętrznych.

Ciało - olej z avocado może być stosowany w produkcji balsamów,  kremów do skóry dojrzałej. Ze względu na swoje właściwości szczególnie polecany do skóry suchej i popękanej. Dzięki wysokiej zawartości witaminy E zapewnia skuteczną ochronę skóry i pomaga utrzymać ją w dobrej kondycji.

Twarz - idealnie sprawdza się do skóry potrzebującej szczególnego odżywienia. Wspaniale radzi sobie w walce ze zmarszczkami. Olej dociera do głębszej warstwy skóry, redukując jej niedoskonałości i poprawiając elastyczność.

Zastosowanie:

Olej do zastosowań zewnętrznych.

 

Składniki:
Persea gratissima oil

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl