Migdał kalifornijski 250g
Opis
Migdał kalifornijski - to smaczna i zdrowa przekąska będąca źródłem naturalnego błonnika, białka, witamin E, B2, oraz fosforu i magnezu. Z mielonych migdałów wyrabia się marcepan.
Migdały to sprawdzony sposób na mdłości i zgagę w ciąży. Można je polecić także na odchudzanie, gdyż zapobiegają napadom głodu. Poza tym łagodzą stres i koją nerwy, a także obniżają poziom cholesterolu i cukru we krwi, zapobiegając tym samym miażdżycy i cukrzycy.
Zastosowanie:
Migdał używany jest powszechnie w cukiernictwie jako smaczny dodatek do ciast, deserów, lodów.
Ważne informacje:
Bezwzględną eliminację tych orzechów zaleca się w przypadku zdiagnozowania alergii na orzechy.
Składniki:
100% migdał kalifornijski, naturalny, ciemny, cały
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać sezam i różne orzechy.