Makaron w stylu tajskim produkowany jest z korzenia rośliny konjac, uprawianej głównie w Chinach i Japonii, i charakteryzuje się brakiem tłuszczu, cukru oraz soli. Jest to tradycyjny azjatycki produkt, znany i używany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron ten nie wyróżnia się specjalnym smakiem, jednak doskonale absorbuje aromat dodanych przypraw i składników, co czyni go idealnym nośnikiem smaków.
Makaron konjac thai style nie zawiera glutenu. Jest odpowiedni dla diety keto. Wegański.
Właściwości Makaronu konjac noodle thai style
Sposób przygotowania:
Sposób I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób II : Gotować przez 1 minutę, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób III : Smażyć przez 1 minutę na patelni, dodać do ulubionej potrawy.
Skład: woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 35kJ / 9kcal
Tłuszcz: 0g
w tym kwasy nasycone: 0g
Węglowodany: 0g
w tym cukry: 0g
Błonnik: 4g
Białko: 0,2g
Sól: 0g
Informacja o alergenach: produkowano w zakładzie przetwarzającym soję, owies i siarczyny.
Zalecane warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni.