Liofilizowany banan plastry 100g
Opis
Liofilizacja polega na suszeniu produktu poprzez wymrażanie wody. Takie produkty zachowują pełny skład witamin, minerałów i innych substancji odżywczych. Liofilizacja uważana jest za jedną z najlepszych metod utrwalania żywności. Proces liofilizacji skutecznie zabezpiecza produkty przed zepsuciem i co istotne - zachowuje niemal ich pełną wartość odżywczą. Produkty te są wytwarzane bez użycia jakichkolwiek dodatków chemicznych.
Zastosowanie:
Owoce liofilizowane mogą stanowić dodatek do:
- musli śniadaniowego,
- galaretki,
- kisielu,
- budyniu,
- zupy owocowej,
- zupy instant,
- kompotów,
- dań owocowych,
- kaszek owocowych dla dzieci,
- herbat owocowych, ziołowych i leczniczych,
- ciast,
- deserów,
- kaszek.
Składniki:
Banan liofilizowany 100%
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać sezam i różne orzechy.