Liofilizowana truskawka cała 100g
Opis
Truskawka liofilizowana - bez dodatku cukru! Bez konserwantów! Dzięki procesowi liofilizacji owoce truskawka zachowują pierwotny kształt, kolor, aromat oraz ok 95% wszystkich cennych składników odżywczych. Truskawka zawiera potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, miedź, mangan, jod, tiamina, ryboflawina, niacyna, witaminy B6 i C. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, dziąseł, skóry, zębów, kości. Pomaga ona również w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego w trakcie i po intensywnych ćwiczeniach fizycznych.
Liofilizacja polega na suszeniu produktu poprzez wymrażanie wody. Takie produkty zachowują pełny skład witamin, minerałów i innych substancji odżywczych. Liofilizacja uważana jest za jedną z najlepszych metod utrwalania żywności. Proces liofilizacji skutecznie zabezpiecza produkty przed zepsuciem i co istotne - zachowuje niemal ich pełną wartość odżywczą. Produkty te są wytwarzane bez użycia jakichkolwiek dodatków chemicznych.
Zastosowanie:
Owoce liofilizowane mogą stanowić dodatek do:
- musli śniadaniowego,
- galaretki,
- kisielu,
- budyniu,
- zupy owocowej,
- zupy instant,
- kompotów,
- dań owocowych,
- kaszek owocowych dla dzieci,
- herbat owocowych, ziołowych i leczniczych,
- ciast,
- deserów,
- kaszek.
Składniki:
100% liofilizowana truskawka.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.