Lapacho 100g
Opis
Lapacho to drzewo rosnące w lasach deszczowych Ameryki północnej i południowej. Z zewnętrznej części kory przygotowuje się napar, zwany herbatą Inków.
Zastosowanie:
Napar ten ma działanie przeciwgorączkowe, przeciwbiegunkowe, pomocniczo jest stosowany w niedokrwistości, malarii, wskazany jako substancja wspomagająca leczenie cukrzycy, wrzodów żołądka, zapalenia stawów i choroby Parkinsona.
Lapacho ponadto wspomaga układ odpornościowy organizmu, zwalcza stany zapalne, jest naturalnym antyoksydantem, zapobiega chorobom układu krążenia i nadciśnienia tętniczego.
Jest bardzo skuteczny w walce z trądzikiem, przyspiesza gojenie ran, pomaga w leczeniu zakażeń i grzybic.
Powinny bezwzględnie zrezygnować kobiety w ciąży, jak również te karmiące. Nie powinno się jej podawać także małym dzieciom.
100% lapacho
Sposób użycia:
1 łyżeczkę kory z drzewa Lapacho dodać do 300 ml wrzącej wody i gotować na małym ogniu około 10 minut. Pić 2-4 razy dziennie.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać sezam i różne orzechy.