CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg
Opis
Ciecierzyca to wszechstronny składnik kuchenny o bogatym smaku i konsystencji. Bogata w białko roślinne, błonnik i składniki mineralne, ciecierzyca jest doskonałym wyborem dla wegan, wegetarian oraz osób na diecie bezglutenowej, wspierając zdrowy metabolizm i funkcjonowanie organizmu.
Można ją wykorzystać do przygotowania różnorodnych potraw, takich jak hummus, curry czy sałatki. Doskonale nadaje się jako składnik do wszelkich dań jednogarnkowych. Sprawdzi się także jako samodzielna przekąska.
Właściwości Ciecierzycy bezglutenowej BIO
✅SKŁADNIKI
ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
✅SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.
✅WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna - 1445kJ / 343kcal
Tłuszcz - 4,6g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6g
Węglowodany - 45g,
w tym cukry - 11g
Błonnik - 17g
Białko - 22g
Sól - 0,06g
✅ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu